Project Description

Montserrat
Centre de l’història i de recolliment

2,5€
DESCOMPTE

a l’aparcament d’accès al Santuari.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat aplicarà una bonificació de 2’5 € per vehicle en la taxa pel servei de guarda de vehicles del Patronat de la Muntanya de Montserrat a les persones que s’acreditin com a membres de BCNComerç. Aquesta bonificació no es acumulable a cap altre bonificació.

 • Abadia de Montserrat
  08199 Montserrat, Barcelona

 • Planifica la teva visita: 93 877 77 01
  Informació: 93 877 77 77
 • BasílicaDe 7.30 a 20 h.
  Cambril de la Mare de Déu
  De 8 a 10.30 h i de 12 a 18.15 h.
  Horaris de misses, confessions i EscolaniaEnllaç a Pastoral
  Centre de Coordinació PastoralDe 9.30 a 13 h i de 16 a 18 h.
  Oficina d’InformacióDe dilluns a divendres: De 9 a 17.45 h.
  Caps de setmana i festius: De 9 a 19.00 h.
  Museu de Montserrat
  De 10 a 17.45 h.
  Espai AudiovisualDe dilluns a divendres: de 8.45 a 17.45 h.
  Caps de setmana i festius: de 9 a 18.45h.
  Santa CecíliaEnllaç a Santa Cecília
  La CafeteriaDe dilluns a divendres: De 8.45 a 17.45 h.
  Caps de setmana: De 8.45 a 18.45 h.
  La BotigaDe dilluns a divendres: De 9 a 17.45 h.
  Caps de setmana i festius: De 9 a 18.45 h.
  BufetTancat a l’hivern. Consulteu dates d’obertura
  Restaurant MontserratTancat a l’hivern. Consulteu dates d’obertura
  Bar de la PlaçaTancat a l’hivern. Consulteu dates d’obertura
  QueviuresDe dilluns a divendres: De 9 a 17.30 h
  Caps de setmana i festius: De 9 a 18.30 h
  GelateriaTANCAT

Santuari de la Mare de Déu de Montserrat

La immensitat del Santuari no resideix tant en el seu conjunt arquitectònic com a saber descobrir els valors religiosos, culturals, socials, històrics i ecològics que simbolitzen la vivència d’un poble.

L’accidentat relleu de la muntanya de Montserrat fa que el Santuari presenti una construcció irregular. El seu conjunt arquitectònic està integrat per dos grans blocs d’edificis: la basílica, amb les dependències monàstiques, i les construccions per a turistes i pelegrins.

La comunitat actual de Montserrat, juntament amb les comunitats del Miracle i de Sant Miquel de Cuixà, està formada per una setantena de monjos que segueixen la Regla de sant Benet (s. VI).

L’objectiu principal de la comunitat benedictina de Montserrat és continuar fent de la muntanya, del Monestir i del Santuari un lloc de trobada i de pregària.
La comunitat actual de Montserrat està formada per una setantena de monjos. Com a tots els monestirs benedictins, els monjos de Montserrat dediquen la seva vida a la pregària, l’acolliment i el treball La vida en un monestir segueix un ritme pautat, que compagina la pregària i el treball seguint el lema Benedictí, Ora et Labora. El rellotge és una eina útil per al monjo, perquè a Montserrat, l’aprofitament del temps és vital.

La “Moreneta”, anomenada familiarment així pel seu color fosc, és una talla romànica de fusta de finals del segle XII. El seu color és el resultat de la transformació del vernís de la seva cara i de les mans a causa del pas del temps.
La Santa Imatge és una talla de la Mare de Déu de Montserrat en Majestat i de l’Infant Jesús assegut a la seva falda. La Mare de Déu sosté amb la mà dreta l’orbe esfèric, que simbolitza el cosmos, la creació, el volum perfecte.
Amb la mà esquerra, Maria fa el gest de posar-la sobre l’espatlla de l’Infant, indicant que aquell rei omnipotent és fill seu. L’Infant beneeix amb la mà dreta, i amb l’esquerra sosté una pinya, signe de fecunditat i vida perenne. Tot plegat provoca una impressió alhora majestuosa i afable.

Coneix Montserrat

  • El vi del Geoparc
   El Geoparc és terra de vins. Aquesta proposta fa un repàs  a la seva història vitivinícola única gaudint de grans vins i de Montserrat, l’ànima del Geoparc.
  • Experiència a Montserrat en helicòpter
   Recorregut pel perímetre de Montserrat, sobrevolant Marganell, el Bruc i Collbató.

Planifica la teva Visita:

Oferta exclusiva per a posseïdors de la targeta BCNComerç. Recordi mostrar la seva targeta BCNComerç abans de fer el pagament. Es imprescindible mostrar la targeta BCNComerç per aplicar l’oferta.
*Descompte NO acumulable a altre ofertes o rebaixes. El comerç es reserva el dret d’aplicar o modificar el descompte segons l’article.

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.