Project Description

Museu de la Xocolata

-20%
DESCOMPTE

a l’entrada al Museu


-20%
DESCOMPTE

en productes de la botiga/cafeteria


Descomptes NO acumulables a altres promocions


Un museu de la xocolata obert al món

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor d’aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d’aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de pan…», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia usualment xocolata. El cos d’alabarders, la guàrdia personal del monarca, era anomenat, amb enveja, «los chocolateros», ja que en ser un cos mimat i d’elit, prenia molta xocolata.

Des de l’època dels descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa.

Tanmateix, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que transformà la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

La iniciativa del Gremi de Pastisseria de Barcelona en promoure el Museu de la Xocolata s’emmarca dins la seva voluntat d’innovar i modernitzar el sector a partir de la tradició. Aquesta iniciativa vol assolir els objectius següents:

> desenvolupar un projecte cultural singular que afavoreixi la divulgació de la història de la pastisseria i la xocolateria de qualitat;

> impulsar un instrument al servei de la revalorització de la tradició xocolatera i pastissera del nostre país.

Instal·lacions i serveis

El Museu de la Xocolata és un espai dividit en vuit àmbits diferents:

Botiga-Cafeteria: Espai per degustar xocolata calenta o freda acompanyada d’una exquisida brioixeria d’elaboració pròpia i per comprar les millors especialitats de xocolata, tant nacionals com internacionals.

El cacau i la xocolata: S’explica tot el procés, des de la llavor del cacauer fins que el cacau arriba a ser xocolata: d’on ve el cacau, com es cultiva, on el podem trobar, les varietats existents, el procés de fabricació, etc.

Xocolata, pont entre cultures: Trobem la història del cacau i de la xocolata des dels seus orígens al món maia-asteca, passant per la seva arribada a Espanya, l’entrada a Europa i acabant amb la industrialització.

Art i creació: La xocolata com a font d’inspiració de l’art i la cultura.

Pastisseria i xocolata: La transformació de la xocolata en obres d’art de la mà dels millors mestres pastissers i xocolaters.

Audiovisuals: En aquesta àrea podem conèixer la història de la xocolata d’una forma interactiva i visual.

Maquinària: Un recorregut per les principals màquines relacionades amb el treball de la xocolata.

Activitats: El museu ofereix un ampli ventall d’activitats, tant per a escoles com per al públic en general, ja siguin nens/es o adults. Per a cadascuna de les activitats cal fer reserva prèvia.

A més, també disposem d’un jardí i de diferents sales per celebrar tot tipus d’esdeveniments.

[*] Tot el museu és accessible per a minusvàlids

Activitats

Compra ara les teves activitats on-line, i estalvia’t temps i cues!

En aquest apartat trobareu totes les activitats que el Museu de la Xocolata posa a disposició dels visitants, ja siguin en grups formats (es considera un grup més de 15 persones) o de manera individual.

Totes les activitats poden tenir lloc durant el nostre horari d’atenció al públic.

Si es tracta d’un grup podreu buscar l’horari que us vagi millor i consultar si tenim disponibilitat. Si entreu a l’apartat de «Serveis educatius» podreu escollir l’activitat que voleu i a continuació des de «Reservar aquesta activitat» podreu veure quins dies podem realitzar-la i a quina hora.

Si pel contrari sou visitants individuals o famílies que voleu participar en algunes de les nostres activitats, el Museu de la Xocolata n’obre en diferents horaris i per a totes les edats. En aquest cas, només cal entrar a l’activitat que us interessa de totes les que hi ha aquí al llistat, i veure els dies i les hores en què està programada.

VEURE LES ACTIVITATS PER GRUPS D’EDAT I ACTIVITATS PER A NENS, FAMÍLIES I ADULS>

Vine i gaudeix de les activitats del Museu de la Xocolata!

Oferta exclusiva per a posseïdors de la targeta BCNComerç. Recordi mostrar la seva targeta BCNComerç abans de fer el pagament. Es imprescindible mostrar la targeta BCNComerç per aplicar l’oferta.
*Descompte NO acumulable a altre ofertes o rebaixes. El comerç es reserva el dret d’aplicar o modificar el descompte segons l’article.

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.