Contaminació a Barcelona avui: mapa en temps real per barris

Tot i que el problema de base continua existint, la meteorologia sovint afavoreix o dificulta la dispersió de contaminants, fet que en fa variar la situació instantània i el pronòstic més immediat.

El vent i la pluja constitueixen els dos grans agents que afavoreixen la dispersió de contaminants, mentre que les altes pressions i la manca de ventilació fan que l’acumulació de contaminants costi de dispersar.

Quina és la qualitat de l’aire a Barcelona avui?

Aquest divendres es mantindrà una qualitat de l’aire entre bona i moderada. Aquest matí els registres de NO2 són lleugerament superiors als 20 µg/m3 a la ciutat. Només s’espera que es pugui superar el llindar dels 40 µg/m3 als trams viaris més transitats d’accés a la ciutat, com el nus del Llobregat o el de la Trinitat.

Els registres de PM10 a la ciutat aquest matí també són bons en general, inferiors als 20 µg/m.

Durant la segona meitat d’aquest divendres ens creuarà una cua de front que ens deixarà alguns núvols i facilitarà la dispersió d’alguns contaminats atmosfèrics. El cap de setmana podran tornar a disminuir per la reducció del trànsit rodat de dies no laborables.

Què és el NO2?

El NO2 és un dels gasos contaminants principals que respirem diàriament a la ciutat i un 80 % el produeixen els vehicles de motor. Es tracta d’un gas relacionat amb una incidència superior de problemes respiratoris.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana una mitjana anual que no superi els 40 µg/m3, per bé que es permet superar en una franja horària els 200 µg/m3 fins a un màxim de 18 cops anuals.

Quan s’activen els avisos per contaminació?

La Generalitat de Catalunya activa els avisos preventius en aquest sentit en el moment que dues estacions de mesurament o més superen els 160 µg/m3 i la previsió per a les 24 hores següents no indica millores significatives.

Font: Betevé

Comparteix la notícia a les teves xarxes

Subscriu-te al nostre NewsLetter

Rebràs informació puntual de nous comerços, ofertes, descomptes, activitats programades, projectes i actes culturals, etc.

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.