El comerç de proximitat torna a ser tendència

Enrere van quedar ja els anys en què les botigues de barri o d’ultramarins anaven sent desplaçats pels grans supermercats i botigues de gran superfície comercial. Els comerços de proximitat en tots els municipis i ciutats estan en ple ressorgiment i evolució, reforçant l’economia i la identitat dels barris. A Barcelona també.

Valor afegit del comerç de proximitat

Cada vegada més ciutats a Espanya estan impulsant el desenvolupament i enfortiment del comerç de proximitat, mobilitzats pels fonaments d’aquest tipus de comerç:

  • Són negocis especialitzats, amb personal expert en el que comercialitza, que dóna atenció personalitzada i propera al client, el que afavoreix la confiança en els productes.
  • El tracte directe i escolta activa, els permet reinventar ràpidament, incloent la incorporació de tecnologies i innovacions.
  • Aporten identitat al barri, formen part seva cultura en molts casos, i estimulen l’ocupació, l’emprenedoria o l’autoocupació al voltant del comerç i els serveis locals.
    Revaloren els barris quan els tornem econòmicament actius i transitats, tant per veïns com per turistes.

Els avantatges pel que fa al valor afegit per als barris són certament importants, i són al mateix una ampliació valuosa per a la comercialització de productes d’excel·lència i gran qualitat.

Dinamització i diversificació dels comerços de proximitat

Pel últims anys s’han desenvolupat diverses iniciatives, tant públiques com privades, per donar suport al desenvolupament d’aquestes botigues de barri, involucrant tant al veí com a al turisme. En molts barris de Barcelona es van desenvolupar campanyes de sensibilització sobre la importància d’aquests comerços i de difusió sobre els productes que ofereixen.

Els mateixos comerços, botigues i mercats de barri han implementat innovacions que milloren l’experiència de compra, i també estan alienats a les tendències tecnològiques, com les compres en línia i els enviaments a domicili amb vehicles no contaminants, com bicicletes, tricicles de càrrega i patinets.

La ciutadania brinda cada vegada més importància a aquestes botigues, en les quals se sent còmoda, atesa amb professionalisme i proximitat, el que converteix els comerços de proximitat en temptadors aparadors per a les marques d’aliments i begudes de qualitat, ja que comercialitzen els seus productes en llocs que afegeixen valor i ofereixen confiança al consumidor.

Més informació i Inscripcions

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.