Entrevista al Director General de Red.es, organisme oficial encarregat dels ajuts del KIT DIGITAL

Alberto Martínez Lacambra: 

El Kit Digital va a ayudar a digitalizarse a 800.000 pymes

Com han anat fins ara les tres convocatòries que s’han fet del Kit Digital?

Quant a la primera convocatòria s’han unit el 50% de les empreses. En la segona convocatòria, en la qual queden encara dos mesos, ja s’han rebut 64.000 peticions. En la tercera ja hem superat les 60.000 peticions d’empreses.

Què estan demanant més les empreses a l’hora de digitalitzar-se?

Aquesta setmana arribarem pràcticament a les 45.000 subvencions atorgades. El 17% volen fer la seva pàgina web i presència en Internet. Gestió de processos un 16%. Gestió de xarxes socials prop d’un 15%. Això és el que més demanen. Que se’ls ajudi en el disseny intel·ligent i anàlisi analítica, un 11%.

Per comunitats, on s’estan tramitant més sol·licituds?

Totes les comunitats estan per sobre del 50%. Està molt repartit el Kit Digital perquè totes les comunitats han superat el 50% també en el primer segment, que és el que porta més mesos, i en alguns casos ha superat fins al 75% fins i tot. Concretament a Castella, Astúries i Aragó.

Respecte a l’objectiu inicial de quan vau iniciar el plantejament de Kit Digital. Quin percentatge de compliment s’està donant?

Hem superat les expectatives. No pensem que en tan poc temps tantes empreses demanessin l’ajuda, però és veritat que és un programa que pot arribar a les 800.000 sol·licituds entre 2023 i 2024. Tenim dos anys per davant per a atorgar els fons. Però és veritat que anem a un ritme que no ens imaginàvem que aniríem, tan ràpid. I jo destacaria la forta capil·laritat i la resposta que estem tenint per part de les empreses.

Quins comentaris rebeu sobre el Kit Digital?

Les impressions que m’arriben, és el fàcil que és demanar-ho. Això ho valoren molt positivament les empreses. I el fet que dins del catàleg de solucions que tenim, alguna té necessitat en una o moltes d’elles. Per tant, el catàleg de solucions que hem dissenyat és molt transversal i es valora molt positivament.

No esperis que el pressupost s’esgoti:
Demana la teva ajuda Kit Digital per a digitalitzar la teva empresa

Com a agents digitalitzadors oficials t’acompanyem en els processos de transformació digital per a avançar en el nivell de maduresa de les àrees claus de la digitalització del teu negoci: amb la creació o manteniment de pàgina web, la gestió de xarxes socials, el comerç electrònic, l’oficina virtual, l’analítica de dades, l’automatització de processos com la comptabilitat, facturació o inventari i la factura electrònica.

Amb l’objectiu de facilitar a les pimes i als professionals autònoms l’accés a aquestes ajudes et gestionem la teva sol·licitud, ens encarreguem de totes les actuacions de control que es derivin de la mateixa i presentem tota la documentació justificativa.

Aquí pots consultar els requisits per beneficiar-te del cupó digital.

Comparteix la notícia a les teves xarxes

Subscriu-te al nostre NewsLetter

Rebràs informació puntual de nous comerços, ofertes, descomptes, activitats programades, projectes i actes culturals, etc.

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.