Covid-19. La sortida de la crisi de la Covid-19 es coordinarà amb un gran pacte de ciutat i un nou centre de treball amb tots els agents.

Noves mesures fiscals per prevenir la crisi econòmica a la ciutat i atendre de manera coordinada amb tots els agents les necessitats d’autònoms, pimes i comerços davant la Covid-19: un nou fons, amb una dotació inicial de 25 milions d’euros, l’impuls d’un gran pacte de ciutat i la creació d’un nou centre de coordinació.

El primer fons municipal en suport del sector econòmic permetrà establir ajuts, subvencions i accions de promoció que atenguin les necessitats del teixit comercial i empresarial de la ciutat i permetin promoure l’ocupació.

A més, s’ajorna l’aplicació de l’impost turístic fins a finals d’any o fins a l’any vinent per rebaixar la pressió fiscal en un dels sectors més afectats per la crisi de la Covid-19.

Les prioritats són incentivar el consum local i de proximitat i promocionar la ciutat a l’exterior, que es promouran amb diverses campanyes municipals en les quals ja s’està treballant.

Màxima anticipació i coordinació

Per preveure les necessitats socioeconòmiques que es derivin de la crisi i accelerar-ne la sortida, s’ha reforçat la coordinació amb tots els agents amb dues iniciatives:

 • Un gran pacte de ciutat amb tots els grups municipals per consensuar les línies d’actuació i avançar en la transformació del model cap a una economia més verda i digital.
 • El nou Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (Cecore), que té com a grans objectius els següents:
  • Monitoritzar la situació econòmica.
  • Establir previsions per ajustar les decisions.
  • Definir les accions.
  • Coordinar-se amb tots els agents econòmics i socials.
  • Establir aliances amb les administracions.

Ja s’està treballant en les primeres accions, que es concretaran durant les pròximes setmanes.

Les noves mesures fiscals s’afegeixen a la modificació del calendari tributari, aprovada per alleugerir la càrrega econòmica d’autònoms i pimes.

Font: Ajuntament de Barcelona

Comparteix la notícia a les teves xarxes

Subscriu-te al nostre NewsLetter

Rebràs informació puntual de nous comerços, ofertes, descomptes, activitats programades, projectes i actes culturals, etc.

Si ets comerç unix-te a la Xarxa de Comerç del Barri
i gaudeix dels seus avantatges

Donem vida al carrers. Veuràs créixer el teu barri.